Aktuální situace COVID a zkoušky na ZP – k 21.12.2020

Bohužel jsou momentálně zkoušky opět pozastaveny. Podařilo se nám uspořádat alespoň ( na poslední chvíli) zkoušky 15.12.20. Situace je pro všechny stejná ( pro ty co mají přihlášky, co mají zájem o přípravu, co mají dárkové poukazy, přípravu předplacenou atd.) a tedy zatím ne příliš příznivá. Je potřeba v klidu vyčkat.

Chceme zorganizovat termín zkoušek v lednu ( střelnice je vyplánovaná na 22.1.2021), ale není jisté zda vládní opatření umožní konání a zda PČR zkoušky povolí.

Dle toho, co se momentálně děje s „PES“ a nouzovým stavem prodlouženým do 22.1.2021, tak to spíš vypadá, že zkoušky nebudou možné. Stejně tak příprava bude silně omezena. Proto pokud by PČR zkoušky přece jen povolila, byl by tento termín nejspíš vyhrazen pro ty, co již absolvovali přípravu a mají podané přihlášky.

Na přelomu ledna a února se očekává novela zákona o zbraních a to s sebou přinese nové testové otázky. Proto nemá cenu přípravu zahajovat před tím, než se změní zákon, protože hrozí, že byste se učili teorii ( legislativu) dvakrát a přitom jednou zcela zbytečně.

Samozřejmě zájemci o přípravu se mohou hlásit průběžně, situaci budeme sledovat a všechny zájemce informovat.

S pozdravem a přáním klidného konce roku 2020

Ing. Martin Strouhal

Napsat komentář